Νέες Ταινίες:

ΑΠ'ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ


Η οδύσσεια κάθε Έλληνα που τα βάζει με το Δημόσιο!

Μια σάτιρα του Σωτήρη Γκορίτσα βασισμένη σε αληθινά περιστατικά
Η σύγκρουση του εγώ με το Ε.Σ.Υ., η οδύσσεια κάθε Έλληνα που τα βάζει με το Δημόσιο!


Δεξιός νεφρός για μεταμόσχευση σε τιμή ευκαιρίας, αριστερό άρβυλο από προσφάτως ακρωτηριασθέντα σε άριστη κατάσταση, θαυματουργά λείψανα, ιατρομεσίτες, βαποράκια, παπάδες και παπατζήδες, όλοι εδώ που τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται… ως και η ψυχή!

Σε μια κωμική και παράλογη καθημερινότητα, ένας νεαρός ορθοπεδικός γιατρός κόντρα σε διευθυντές, διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές ακόμα και ασθενείς, ανακαλύπτει το πώς ένα δημόσιο σύστημα που φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο, έχει εξελιχθεί σε δήμιό του.

Η ταινία πιάνει και κυριολεκτικά ξετινάζει το… Ελληνικό Δημόσιο και μια και όλοι μας, λίγο έως πολύ, έχουμε ταλαιπωρηθεί ή και μαρτυρήσει στα χέρια του, στα σίγουρα θα αναγνωρίσουμε κάτι λίγο (έως πολύ) από τον εαυτό μας, στους χαρακτήρες που παρελαύνουν στην οθόνη και στις καταστάσεις που βιώνουν. Γι αυτό και το γέλιο βγαίνει αβίαστα, γιατί αν μη τι άλλο, αυτό που δεν σε σκοτώνει τουλάχιστον σε οπλίζει με… χιούμορ.
Ο Γκορίτσας τυχαίος δημιουργός δεν είναι και διαθέτει και κείνη την ματιά την άλλη, την ιδιαίτερη. Αρκεί να σας θυμίσουμε το «Μπραζιλέρο» του και τα «Απ’ το Χιόνι» και «Βαλκανιζατέρ».
Ούτε όμως και οι ερμηνευτές δεν είναι τυχαίοι, με τους Ξάφη (στον βασικό ρόλο) και τον εκπληκτικό Βαγγέλη Μουρίκη να ξεχωρίζουν.

Θόδωρος Πετιρόπουλος (sevenspot)

Σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας
Σεναριογράφος Σωτήρης Γκορίτσας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ηθοποιοί Μηνάς Χατζησάββας, Στέλιος Μάινας, Μπέσσυ Μάλφα, Υβόννη Μαλτέζου, Αργύρης Ξάφης, Βαγγέλης Μουρίκης, Δημήτρης Ήμελλος, Γιώτα Φέστα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Συμεωνίδης, Τιτίκα Σαριγκούλη, Μαρία Καλλιμάνη, Μάκης Παπαδημητρίου, Αννα Κουτσαφτικη, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος
Χώρα Ελλάδα
Copyright 2011
Διάρκεια 90

Ένας ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός ξεκινάει την καριέρα του στο δημόσιο νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. «Άγιοι Πάντες». Εκεί ανακαλύπτει πως γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές, αλλά και ασθενείς, είναι όλοι συμμέτοχοι σε μια παράλογη καθημερινότητα. Ανακαλύπτει το πώς ένα δημόσιο σύστημα που φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί σε δήμιό του. Γι’ αυτό και επιχειρεί να του αντισταθεί...
Η ιλαροτραγωδία του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως την καταγράφει ο Σωτήρης Γκορίτσας μεταφέροντας στην οθόνη το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Δενδρινού. Γιατρός στο επάγγελμα ο συγγραφέας, βασίστηκε στις εμπειρίες του. Αυτή η γνώση ‘από τα μέσα’ περνάει και στην ταινία που πετυχαίνει να καταγράψει με λεπτομέρεια αληθοφανείς καταστάσεις, για να τις οδηγήσει στην κωμικοτραγική υπερβολή. Λίγο αβέβαιη στον τόνο (δεν είναι ακριβώς η αδυσώπητη σάτιρα που θα σφάξει με το βαμβάκι ούτε η ξεκαρδιστική κωμωδία), έχει κάτι οικείο να θυμίσει στον καθένα, αρκετό για να προκαλέσει, πικρά έστω, χαμόγελα.

Θοδωρής Τσιάτσικας


 
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. DMW.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger