Νέες Ταινίες:

ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΕΝΟΧΗΣ

του Τόνι Γκόλντγουϊν
με τους Σαμ Ρόκγουελ, Χίλαρι Σουόνκ, Τζούλιετ Λιούις, Μίνο Ντράιβερ, Μελίσα Λίο
 

Υπόθεση:
Όταν ο Kenny συλλαμβάνετε και καταδικάζεται για ένα φόνο που δεν έκανε ποτέ, η αδερφή του Betty Anne Waters΄ νοικοκυρά και μάνα δύο αγοριών βάζει στόχο να τον αθωώσει. Δυστυχώς δεν κατορθώνει να του εξασφαλίσει την πρέπουσα νομική εκπροσώπηση και έτσι ο Kenny παραμένει φυλακισμένος. Πεπεισμένη για την αθωότητά του η Βetty επιστρέφει στο λύκειο, σπουδάζει έπειτα σε κολέγιο και τελικά σε νομική σχολή ενώ διατηρεί διάφορες δουλειές για να στηρίξει την οικογένεια και τις σπουδές της. Ύστερα από 18 χρόνια κατορθώνει ως δικηγόρος να αντιπροσωπεύσει τον αδερφό της στα δικαστήρια.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Δυνατό, ανθρώπινο, συγκινητικό, αλλά συντεταγμένο ... στα τηλεοπτικά κύματα! 
Ένα δικαστικό δράμα, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και σχεδόν, κρατάει στους ώμους της, η εξαιρετική - γι΄άλλη μια φορά - Χίλαρι Σουόνκ. Η υπόθεση, σταδιακά αποκτά κάποια χαρακτηριστικά θρίλερ λόγω της αγωνίας για την έκβαση, χωρίς να ξεφεύγει από τα πλαίσια της ακαδημαϊκής γλώσσας που της στερεί μια πιο πρωτότυπη καλλιτεχνική προσέγγιση. Η γραμμική αφήγηση δραματοποιεί τα κλισέ του είδους (αστυνομικού, δικαστικού) αλλά θα την χαρακτήριζα υποφερτή, καθώς δεν εκβιάζει το συναίσθημα με την υπερβολή, αναπαριστά την ατμόσφαιρα, αρκετά ρεαλιστικά και πείθει ερμηνευτικά. Ο ηθοποιός και τηλεοπτικός ως επί το πλείστον σκηνοθέτης του έργου, Τόνι Γκόλντγουϊν, έχει καταγράψει πετυχημένα στο βιογραφικό του τις συστάσεις του είδους (DEXTER, GREY'S ANATOMY), οπότε δεν δυσκολεύτηκε να διαπραγματευτεί με την ιστορία που ανέλαβε να διεκπεραιώσει. Λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στον χώρο της υποκριτικής, η καθοδήγησή του σε κερδίζει, από την άλλη βλέπεις απλά μια πραγματική ιστορία χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση, καθώς το θέμα του δεν επιδεχόταν αυτοσχεδιασμούς και παρεκκλίσεις... Καταλήγει με αυτό τον τρόπο προβλέψιμη. Στην Β. Αμερική, στο Box Office, το φιλμ άνοιξε σε περιορισμένη διανομή από την Fox Searchlight Pictures και απέφερε συνολικά $10 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ το κόστος του ήταν $12,5. Όπως είναι φυσικό, η γρήγορη κυκλοφορία του σε DVD ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη που θα το καταξίωνε στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας. Στο στοιχείο του δηλαδή!

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Betty Anne Waters.

Παρότι δεν αναφέρεται στην ταινία , αξίζει να αναφερθεί ότι Kenny Waters ύστερα από δεκαοκτώ χρόνια στην φυλακή και έξι μήνες μετά την αποφυλάκιση του, έχασε την ζωή του σε ένα τραγικό ατύχημα.


Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. DMW.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger